10. Chorvatsko - Marina

Je na čase se trochu zastavit nebo zpomalit. Celé září budeme v apartmánu kousek od města Marina nedaleko Trogiru. 

Poslední letní víkend je pryč a my jsme se přesunuli kousek nad Split do apartmánu ve 3 patře hned nad mořem. Ten pohled z balkónu, terasy i z okna z ložnice je dechberoucí.

Uvědomujeme si, jak důležité je se ráno probouzet a večer jít spát s božským pohledem na hory nebo moře. To jsme 2,5 roku v Mratíně neměli. Asi něco takového v životě potřebujeme. Připomíná nám to vlastní nepatrnost a propojuje nás to s přírodou. 

Je to zatím nejdelší pobyt za cestu.

Máme přenádherný výhled na moře z jedné strany. Z druhé strany nás uzemňují mohutné kopce. Okolní domečky a zakotvené lodičky neomrzí. Pláž je sice umělá a po prvním koupání jsem si posteskli po pláži a potápění v Tribanji, ale zvykli jsme si a krásně modrá voda má taky své velké pro.

Skoro každé ráno chodíme na ranní procházku kde pozorujeme krabíky, rybky, pousteníčky a racky. Děti každý den žasnou nad novými obrazy přírody a i když je naše trasa procházky stejná nacházejí stále nové.

 

 

Bydlíme ve třetím patře, s velkou terasou, balkónem a výhledem z postele na moře. Opět nemáme pračku, tak je opět zavedené pravidlo co nejdéle to je možné nosit jedno oblečení.

Cítíme se tady jako doma. Tady se nám potvrzuje, že domácí pohodu musí mít člověk v sobě a né v tom místě. Byt je pro nás moc příjemný a máme vše co potřebujeme. Dětem se to moc líbí.

Snídaně a večeře venku s výhledem na moře jsou top.

Naše paní domácí je moc milá babička. Každý den ráno chodí plavat a co může udělá si sama, aby se držela ve formě. Se vším poradí.

Dohodla nám místečko, kam si hlavně Štěpán chodí na fíky. K fíkům jsme dostali asi litr grapy (nedopatřením). Po roce jsme se neplánovaně opili a museli tak nějak prospat celé dopoledne.

Byli jsme dvakrát na výletě ve večerním Trigoru. Žilo to tam. Krásné město. 

Chceme si udělat ještě jeden klidnější výlet ke konci naší cesty tady a za světla, ať to vidíme i z jiné strany. Je tam velká tržnice, kde nás chuťově lapil stánek se super hamburgery a gyrosy.

 

 

Když nás to nebaví na pláži u nás, tak vyrážíme do nedaleké Mariny. Taky moc hezké místo.

Zaparkované jachty, restaurace a kavárničky u moře, čistá pláž, která velice rychle přechází do velké hloubky…to je trénink odvahy. Který zatím zdoláváme velice dobře.

Ještě se chystáme směr Makarská na celodenní výlet. Čeká nás párty na terase s přespáváním. Po cestě směr Praha se chystáme vykoupat na pěti místech co nás trknou a která si nás zavolají.

Krásný zbytek teplých dní a už za pár týdnů ahoj Praho