35. Andorra

Z nějakého důvodu nás to táhlo do Andorry. A pak jsme tam dorazili a pochopili proč. Neskutečná země, místo, energie. 

Andorra - malá zemička v Pyrenejském pohoří mezi Španělskem a Francií. Nemá letiště ani železnici, nepamatuje válečný konflikt, nemá vězení a je v ní zakázána činnost právníků. 

To je jen pár z mnoha věcí, které o Andoře chcete vědět. Více jich je pak ve videu úplně dole v tomto článku, kde jsem to pro vás shrnul. 

Pro nás byla Andora takovou třešničkou na dortu naší cesty. Byli jsme uchváceni přírodou Andory už při naší cesta tam, kde jsme se stavili u nádherného jezera. Děti v autě dokoukávali zrovna Billyho Elliota a tak se ani nešli po 5 hodinách cesty podívat ven, ale už jim to nezazlíváme. 

Ubytovali jsme se na první týden v malém apartmánu s jednou ložnicí, takže jsme byli spolu ještě více než obyčejně a tak trochu namačkaní. Za okny nám zurčel vodopád, na který jsme koukali a to bylo pro nás poprvé. V noci jsme přes otevřené okno ani skoro nemohli spát, jak hlasité to bylo, ale zase to bylo takový romantický. 

Andoru je těžké nemilovat. Je taková mocná a přesto přátelská. Hory nám připomínají naší vlastní zanedbatelnost a bylo nám tam v tomto směru dobře. Krásný čerstvý vzduch a také byla v květnu moc pěkná teplota mezi 20 až 25 stupni a tak bylo příjemně na výlety. 

Od pondělí do čtvrtka jsem pracoval a tak jsme vyráželi jen na"menší" výlety po práci odpoledne s tím, že ty velký výlety dáme v pátek a v sobotu. 

No, jenže ono se to někdy poskládá jinak, než bychom si přáli nebo plánovali. A ve čtvrtek večer, po naši asi 5 km procházce naprosto dechberoucím údolím a kolem potoků. Bivoj dostal teplotu necelých 40. Známe to, ač se to dlouho nestalo. Bivoj ve svých fázích, kdy se posouvá do další etapy života mívá vysoké teploty den nebo dva. A potom to odejde a on je prostě dále. Když byl menší, tak se nám to dělo pravidelněji a už jsme věděli, že je to ono a že to není nemoc. 

No a přesně to, se dělo Bivojovi i teď. A trvalo to dva dny a tak jsme na žádné další výlety už nešli a bylo nám to trochu líto, ale museli jsme respektovat ten proces. 

No a protože naši cestu plánujeme jen pár dní předem a nevěděli jsme ještě kam bychom jeli dále, jen jsme měli představu, že někam do kempu do Francie, tak jsme si u stejné společnosti pronajali na týden ještě jiný apartmán, abychom ty výlety stihli. 

 

A tak jsme strávili v Andoře o týden více než bylo v plánu a vůbec toho nelitujeme. 

Andora je mocná a společně s krásnou přírodou byla i těžká ve smyslu nějaké naší transformace. Dalo by se říct, že jsme si to v tomto směru neužili, ale opět, bylo to potřeba a my věděli, že jsme si tam pro to přijeli. Právě proto, jaké je to boží místo a jakou má silnou energii. 

Takže se nám toho dělo hodně na více frontách, ale zvládli jsme to. Člověk to vždycky zvládne. 

Kdo jste v Andoře nebyl, tak doporučuju si dát na svůj seznam přání. Rozhodně to za to stojí.

 

Lidé jezdí do Andory kvůli nakupování, ale my jak víte nejsme tak moc nakupovací typy a žijeme s málem a tak jsme si prošli některé obchody zejména v Andorra la Vella, ale nic moc nekupovali kromě potravin, které jsou v Andoře o dost dražší, než jsme zvyklí. 

VIzuální formou jsem naše dva týdny shrnul do videa níže: 

Zajímavosti o Andoře: